Branson: Nästa anhalt, månen - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Branson: Nästa anhalt, månen

Branson: Nästa anhalt, månenI en intervju med den australiska nationella radiokanalen Radio National avslöjade Virgin Galactics vd Richard Branson att hans företag hoppas på att kunna genomföra rymdresor runt månen.

– Vi tittar just nu på att bygga små rymdskepp med en övre del tillverkad av glasplats och med plats för två personer, förprogrammerad att med hjälp av månens dragningskraft ta rymdskeppet runt månen på mindre än 50 meters höjd, och sedan tillbaka till hotellet. I vilket fall som helst, vi drömmer om det och vi håller på att arbeta på det. Och om detta blir verklighet under vår livstid eller inte återstår att se, berättade Richard Branson under radiointervjun.

Uttalandet kommer från slutet av det 30 minuter långa programmet Future Tense, som till största delen handlade om Australiens satsning på att skapa ett kraftfullare och mer koordinerat rymdprogram.

Källa: http://www.abc.net.au/rn/futuretense/stories/2009/2735434.htm
Foto: David Haworth

  • Liknande artiklar: