Kapten Kirk är rädd för rymdfärder - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Kapten Kirk är rädd för rymdfärder

Kapten Kirk är rädd för rymdfärderRichard Branson må ha lyckats få med en och annan celebritet att köpa sig en biljett för en resa ut i rymden. Men en som han inte har lyckats övertyga att stiga ombord är William Shatner, mer känd som Kapten Kirk i orginaluppsättningen av Star Trek.


Även om mer än ett dussin kanadensare redan har köpt en rymdbiljett har landets mest kända rymdfarare inga som helst intentioner att vara en av dem. Det visar sig nämligen att William Shatner, 80 år,  inte är speciellt road av tanken på att befinna sig i rymden.

– Jag är rädd, sa William Shatner under en presskonferens efter det att han hade mottagit en hedersdoktor titel vid sitt gamla lärosäte, McGill University i Montreal.

Shatner hade enligt honom själv redan 2006 blivit erbjuden en plats ombord SpaceShipTwo eller som det första exemplaret heter, VSS Enterprise, men hade tackat nej. En plats som normalt skulle ha kostat honom 200.000 dollar, men säkerheten och garantin på att man kommer tillbaka till jorden igen oroar honom mycket.

– Jag är intresserad i människans sökande i det okända men att kräkas i rymden är inte min föreställning om att ha roligt, sa Shatner.

Men eftersom Shatner inte är intresserad av en rymdresa, kanske någon annan ur Star Trek serien är det. Kanske Spock (Leonard Nimoy) eller någon annan. Vem tror du ur Star Trek skulle vilja åka ut i rymden?

Källa: http://www.citytv.com/toronto/citynews/entertainment/news/article/134626--capt-kirk-scared-of-space-travel-william-shatner-confesses-his-fears

 

  • Liknande artiklar: