Klä dig moderiktigt på din rymdresa - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Klä dig moderiktigt på din rymdresa

Klä dig moderiktigt på din rymdresaFör knappt 100.000 dollar biljetten kommer en resa till randen av rymden att vara en mycket speciell resa. Vid ett sådan tillfälle vill man kanske klä sig i något speciellt. Något som ut att vara utomjordiskt menar Rocketplane Global, ett av de företag som inom en snar framtid kommer att kunna erbjuda suborbitala rymdresor.

Under en modevecka på det världsberömda Waldorf-Astoria Hotel i New York, som sponsrades av Rocketplane, visades på catwalken upp en serie kläder under Couture Fashion Week i vad som denna säsong är inspirerad av rymden. Det var kläder som varierade från den mer klassiska  flygoverallen till mer kreativa och framtidsinspirerade kreationer.

Konceptet bakom Space Couture startade för flera år sedan som ett samarbete mellan Rocketplane Global och modedesignerna Eri Matsui och Misuzu Onuki. Genom att skapa en tävling för modedesigners ville man få fram det bästa och mest extraordinära modet. Under september månad senare i år kommer denna tävling att kulminera i en galamiddag med modevisning, där vinnaren av Space Fashion Design Contest kommer att erhålla det stora priset som är en rymdresa med Rocketplane, tillsammans med ett kontrakt för att designa rymdkläderna som Rocketplane kommer att använda för sina övriga resenärer.

Frågan är dock om vinnaren verkligen kommer att kunna inkassera priset. Rocketplane lider av pengabrist och har i nuläget svårt att få in finansiärer. Dessutom har man till skillnad från Virgin Galactic ännu inte inlett några som helst testflygingar. Framtiden får bestämma utfallet, men om man nu ska åka ut i rymden varför då inte göra det med stil?

Källa: http://www.newscientist.com/article/dn16686-beyond-the-jumpsuit-the-future-of-space-fashion.html?
DCMP=OTC-rss&nsref=online-news

Foto: Couture Fashion Week

  • Liknande artiklar: