Den ultimata guiden för rymdresenärer kan förbokas nu - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Den ultimata guiden för rymdresenärer kan förbokas nu

Universal Space Systems "The Space Adventurer Assessment/Report"Om två månader kan intresserade personer köpa den enda referensguiden i sitt slag som handlar om rymdturism. Guiden är sammanställd av det amerikanska företaget Universal Space Systems, där man till stor del tar upp riskerna med att resa i rymden.

Då rymdturismindustrin inte är reglerad på samma sätt som flygindustrin, finns det för närvarande inga regler för hur säkerheten ska hanteras. Således får man själv ta ansvar för riskerna som en rymdresa idag skulle medföra. Det dröjer dock några år än innan de kommersiella suborbitala rymdresorna kommer igång, och vid det laget finns det med största sannolikhet ett regelverk framtaget. Men oavsett om du vill ta en tur ut i rymden inom några år eller längre fram i framtiden när rymdresorna kommer ner i en rimligare prisnivå behöver man vet vilken risker som finns. Just tillgången till den informationen menar Universal Space Systems att det gör deras guide så unik.

Rapporten är väldigt dyr. Priset ligger på 1000 dollar, men om man beställer den nu ger Universal Space Systems 75%. Men även med rabatten är den dyr och det kanske inte riktat till gemene man utan bara till de som har ett genuint intresse av rymdresor och rymdturism. Dessa entusiaster får för även regelbundet uppdateringar till guiden livet ut.

Mer detaljer kring "The Space Adventurer Assessment/Report" finns på Universal Space Systems webbplats.

Källa: http://news.prnewswire.com/ViewContent.aspx?ACCT=109&STORY=/www/story/11-13-2008/0004924735&EDATE=
Bild: Universal Space Systems

  • Liknande artiklar: