Designer blir första ryska "bloonauten" - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Designer blir första ryska "bloonauten"

Designer blir första ryska "bloonauten"Det spanska företaget zero2infinity meddelade i veckan att den första ryssen har bokat en biljett för en resa med deras ballong bloon till gränsen mot rymden. Artemy Lebedev bor i Moskva och är grundare av webbdesignföretaget Art.Lebedev Studio.

Som den ivriga resenär och äventyrare han är, satte han tidigt upp ett personligt mål om att besöka alla världens länder. Vid 37 års ålder hade han redan varit i över 170 länder, inklusive båda polerna. Därför tvekade han inte när han fick möjligheten att ta sig till en plats som mycket få personer har besökt; till kanten mot rymden.

– Min dröm är att få se hela världen, och hittills har jag varit i de flesta länder. Med bloon kommer jag verkligen att se hela världen – på en enda resa, säger Artemy Lebedev.

Bloon är en kapsel designad av zero2infinity som tar sina passagerare nästan halvvägs upp i rymden, men tillräckligt högt för att man tack vare höghöjdsballongerna ska kunna njuta av utsikten över jorden. Flygningen kommer att ske från Spanien och man får när man nått maxhöjden på 36 kilometer njuta av utsikten under två timmar innan kapseln börjar sin färd tillbaka till jorden.

– Vyn vid 36 kilometer är inte så annorlunda än vyn vid 100 kilometer, himlen är svart, man har atmosfären under sig, och jordens krökning syns tydligt, förklarar José Mariano López Urdiales, grundare och vd för zero2infinity.

Artemy Lebedev kommer att vara med bland de allra första resenärerna, och om allt går enligt planerna kommer resan är äga rum under 2015. Vill du åka är biljettpriset satt till motsvarande knappt 1 miljon kronor och du måste deponera cirka 90.000 kronor för att komma med på passagerarlistan.

Källa: http://www.inbloon.com/en/bloon-news-details/artemy-lebedev-signs-up-to-become-first-russian--bloonaut-.php
Foto: zero2infinity

  • Liknande artiklar: