F1-stjärna åker i full fart mot rymden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

F1-stjärna åker i full fart mot rymden

F1-stjärna åker i full fart mot rymdenDen sjufaldiga Formel 1 världsmästaren Michael Schumacher är den senaste i raden av välkända celibriteter som har bokat in sig för en rymdresa med Virgin Galactic. Detta besked kom endast en vecka efter att den 40 år gamla F1 stjärnan meddelade om att han kommer göra en comeback för att hjälpa sitt gamla stall som drabbats hårt av Felipe Massas olycka i Ungerns GP den 26 juli i år.

Suborbitala rymdesor tycks vara populära bland racerförare. Michael Schumacher är gott sällskap med Rubens Barrichello och Niki Lauda , där den senare även tränar för att vara pilot på SpaceShipTwo. Vem vet, det kanske blir en ren Formel-1 resa mot rymden.dock inte ensam som racerförare.

Nu är antalet uppe i drygt 300 som har bokat en rymdresa för 200.000 dollar med Virgin Galactic.

– Många är entreprenörer, vetenskapsmän, idrottare och andra kändisar, men även en del politiker men de vill för tillfället förbli anonyma, säger Will Whitehorn, vd för Virgin Galactic.

Om allt går enligt planerna kommer de första kommersiella rymdfärderna att ske någon gång under 2011. Hittills har Virgin Galactic fått in mer än 40 miljoner dollar från betalande resenärer.

Källa: http://www.arabianbusiness.com/564040-schumacher-latest-to-sign-up-for-galactic-trip
Foto: Michael Schumacher Official Website

  • Liknande artiklar: