Helsingforsbo köper en biljett för en rymdresa - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Helsingforsbo köper en biljett för en rymdresa

Helsingforsbo köper en biljett för en rymdresaEn två och en halvtimmes utflykt i rymden kostar 1,4 miljoner kronor, ungefär vad en liten sommarstuga kostar. Men det är vad den 43-årige IT-teknikern Vesa Heilala från Helsingfors vill göra. För två veckor sedan köpte han en biljett hos en den finska resebyrån Area Travel för en rymdresa med Virgin Galactic.

Heilala beslutade att köpa en resa ganska snabbt efter det att han i nyheterna om att den första finska rymdturisten hade köpt sin biljett i januari.

– Jag trodde att biljetterna var slut, eller att jag skulle få vänta en väldigt lång tid innan det blev min tur, sa Heilala.

Heilala är den andra finländaren som har köpt sig en biljett för en resa ut i rymden ombord Virgin Galactics SpaceShipTwo.

– Jag kommer att ge upp tanken om att köpa mig en sommarstuga, men jag kommer naturligtvis försöka få ihop några sponsorer såsom polarfarare och bergsklättrare gör, säger Heilala.

Under en intervju med den finska tidningen Helsingin Sanomat visar han upp några serietidningar han läste som barn, ett nummer av "Space Voyage" från 1974 och en nummer av "1999 - Tuntematon tulevaisuus", en finsk science fiktion serie som gavs ut i början av 80-talet. Men idag är Heilala egentligen ingen riktig rymdentusiast. Istället är han mer intresserad av äventyret i sig. Men det finns ytterligare en anledning till att han vill göra en rymdresa.

– Det är bra om jag med min lilla, lilla insats kan ha en inverkan på utvecklingen av rymdteknik. Kanske kan det i framtiden finnas ett flygplan som flyga till New York på en timme, säger Heilala funderandes.

Virgin Galactic planerar att starta sin kommersiella rymdfärder under 2011 eller 2012. När det blir Heilalas tur är dock inte fastställt. Under tiden kommer Heilala att skriva om sin satsning på sin blog www.suomalainenastronautti.fi.

Källa: http://www.hs.fi/english/article/Helsinki+man+buys+a+ticket+for+spaceflight/1135252655646
Foto: Suomalainen Astronautti

  • Liknande artiklar: