Hon ska bli första svenska kvinnan i rymden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Hon ska bli första svenska kvinnan i rymden

Hon ska bli första svenska kvinnan i rymdenUmeåbon Ann Klefbom har en gyllene biljett som kan göra henne till den första svenska kvinnan i rymden. Det pirrar i hennes mage inför den svindlande resan men hon ser med stor entusiasm fram emot att få sin barndomsdröm uppfylld.

Sedan i maj förra året har Ann Klefbom haft en biljett för en resa ut i rymden. Än är den dock inte inköpt. Men den är reserverad och Ann har till och med fått ett platsnummer 255 vilket innebär att en resa kommer att äga rum någon gång under 2012. Trots att hon är norrlänning är det inte en färd från Kiruna som hägrar. Det viktiga för Ann är att bli den första kvinnan från Sverige som kommer ut i rymden, och det är just det som har gjort att hon har kunnat få en resa reserverad.– Det är tack vare Lasse Schmidt på Upplevelsepresent som med sina kontakter på Virgin Galactic gjort detta möjligt, säger Ann.

Håller på att jaga sponsorer

Ann är en person som aldrig tidigare har gjort någon äventyrsresa innan eller för den delen besökt Virgin Galactic eller någon av de andra rymdresenärerna. Men det gör inte att Ann är mindre entusiastisk inför sin resa.

– Detta är en dröm jag har haft sedan jag var barn. Jag kan inte förklara varför.

Problemet är bara att än så länge saknas några pengar för att kunna betala biljetten.

– Jag saknar ju ganska mycket. Men en liten bit har jag skrapat ihop, och nu håller jag på med att ragga sponsorer, säger Ann.

Att se jorden utifrån är någon mycket speciellt och något som hittills varit väldigt få förunnat.

– Man blir garanterat väldigt ödmjuk när man ser allt från ett annat perspektiv, ens egen litenhet.

Har en egen blogg

För den intresserade har Ann en blogg där hon skriver om sitt kommande äventyr. Den finns för närvarande på http://blogg.expressen.se/forstasvenskanirymden/. Parallellt har hon också en Facebook-sida, Vill bli första svenskan i rymden, där bilder och kommentarer kommer att publiceras.

Fyra svenskar har nu en biljett för en resa ut i rymden, men bara en av dem är kvinna. Sedan tidigare är Bengt Söderkvist från Kalmar den enda som officiellt gått ut i media. I förra månaden gick resebyrån The Search i Malmö ut med ett pressmeddelande om att de hade sålt den första biljetten i Sverige, där köparen ännu vill förbli anonym. Ytterligare en svensk, som sägs vara boende i Wien, ska ha köpt en biljett.

Lyssna på ett radioinslag med henne på Västerbotten direkt.

Foto: Privat ägo

  • Liknande artiklar: