Indiens första rymdturist förbereder sig för att ta sig ut i rymden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Indiens första rymdturist förbereder sig för att ta sig ut i rymden

Santhosh GeorgeVideo Genom att ta turismen till högre höjder, förbereder sig entreprenören Santosh George Kulangara för att bli den första indiska rymdturisten. Men den 35-åriga Santosh, som både producerar och filmar för det populära tv-reseprogrammet Sancharam, och samtidigt är administrativ direktör för "Labour India Publications", är ingen gröngöling när det kommer till att resa. 

Under de senaste 10 åren har han, för tv-programmets räkning, färdats till mer än 50 olika länder och filmat många nya spännande resmål. Likaså har Virgin Galactic gått med på att Santosh även skall få filma på denna resa, så att han kan dela med sig av sin resa för resten av världen.

– Detta är en dröm som har gått i uppfyllelse. Bara tanken på att resa ut i rymden gör att jag ryser av spänning. Det kommer att bli ett historiskt ögonblick sa Santosh till Press Trust of India vid en telefonintervju från Pala i Kottayam-distriktet.

Han kommer att flyga med Virgin Galactic, och har redan betalat de 20.000 dollar som det kostar att reservera en plats.

– De har konfirmerat min registrering, sa Santosh vidare.

Han visar stolt upp ett brev han fått från Will Whitehorn på Virgin Galactic där det står att han har blivit tilldelad resarvationsnummer 38 för en resa ut i rymden.

Finansierar sin resa med att skriva reseböcker 

Santosh fick höra talas om Virgin Galactic under 2004, det året då SpaceShipOne som första rymdskepp som finansierats med privata medel tog sig ut i rymden. Han tog genast kontakt med Virgin Galactic och anmälde sig som intresserad, men blev ombedd att vänta något då de vid tillfället inte tog emot några bokningar. Det tog honom närmare två år att komma över en biljett. När han återigen tog kontakt med dom i augusti förra året tog de emot hans registrering. Kontraktet skrevs under den 26 februari i år. Datumet för resan har dock ännu inte fastställts.

För sin 2-3 timmars resa i rymden måste han dock betala ytterligare 180.000 dollar. Pengarna, som han hoppas kunna dra in från intäkterna på de reseböcker han skriver. Han har redan skrivit två av dom som kommer ut på marknaden inom den närmsta månaderna. De andra två kommer att vara färdigskrivna ungefär samtidigt.

Trots att Santosh  är exalterad inför sin rymdresa, är hans familj lite mer skeptiska inför hans tripp ut i rymden.

– Jag är mycket glad över att min man är den enda från Indien som skall med på denna resa. Men samtidigt är vi alla oroade över hans säkerhet, säger Santosh fru Soncy.

Men med stora risktaganden kommer stora vinster, och Santosh ögon är fast förankrade mot horisonten.

Videosekvens:

För att se en videosekvens från en intervju med honom klicka här. Extern länk från IBN Live.


Källa: http://www.hindu.com/thehindu/holnus/008200703151310.htm
Foto: IBN Live

  • Liknande artiklar: