Laliberté åter på Jorden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Laliberté åter på Jorden

Laliberté åter på JordenVideosekvens Tidigt i morse, 05.32 svensk tid, landade den kanadensiske rymdturisten Guy Laliberté på den Kazakstanska stäppen tillsammans med Gennady Padalka och Michael Barratt från expedition 20 med deras Soyuz TMA-14 rymdfarkost. Därefter åkte alla tre tillbaka till Gagarin Cosmonaut Training Center i Star City, utanför Moskva, för att återförenas med sina familjer.

Redan ett par minuter efter landningen var personal på plats för att hjälpa de tre rymdfararna ut ur rymdkapseln. När luckan öppnades möttes de av Guy Laliberté sittandes i sin stol med sin nu så bekanta röda clownnäsa.

Under sin 10-dagars vistelse på den internationella rymdstationen spred han budskapet om det globala vattenproblemet på det sätt som han kan bäst, genom sitt artisteri som kulminerade i fredags genom ett världsomspännande event kallat "Moving Stars and Earth for Water".

– Vi är enormt stolta över att Guy använde sina färdigheter som kreatör och artist för att sätta fokus på problematiken kring tillgången till vatten här på Jorden, sa Eric Anderson, vd för Space Adventures.

Källa: http://www.spaceadventures.com/index.cfm?fuseaction=news.viewnews&newsid=750
Foto: NASA TV

  • Liknande artiklar: