Miljonär har reserverat en plats för att bli Englands första rymdturist - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Miljonär har reserverat en plats för att bli Englands första rymdturist

Richard Burr - Englands första rymdturistRichard Burr, en 52 år gammal byggmästare, har köpt en biljett för en plats på Virgin Galactics kommande suborbitala rymdresor för att bli den första rymdturisten från England. Han har fått nummer 205 på den lista som Virgin Galactic har på de som har köpt en biljett. 

För Richard Burr, som bor i Asylsam i Norfolk, har det varit en barndomsdröm som han under lång tid inte trott skulle kunna realiseras. Men han hoppas att inom en snar framtid kunna förverkliga sin dröm.

– När man var ung kunde man se män som landade på månen och på science fiction-filmer, men man trodde hela tiden att det fick förbli en ouppnåelig dröm, säger Richard Burr. Men tack vare Richard Branson och Virgin Galactic har denna dröm kunnat bli en verklighet.

Att misslyckas är inget alternativ 

Än så länge har Richard Burr bara betalt en tiondel av biljettpriset, men trots att 1.4 miljoner kronor är mycket pengar menar han att det är värt det även om han under de kommande två åren kommer att få arbeta hårt för att kunna betala resten av biljetten.

– Att misslyckas är inget alternativ, det är något som jag bara måste göra, säger Richard Burr. Alla har en dröm. Min råkar bara vara jäkligt dyr.

I januari var han tillsammans med andra kommande astronauter i New York då Sir Richard Branson visade upp den slutliga designen på SpaceShipTwo.

– Där träffade jag en gentleman från Norge och när jag frågade honom vem han svarade han bara "Jag är Tom Tom" - och menade då att han var en av upphovsmännen till GPS systemet med samma namn, sa Richard Burr.


Källa: http://new.edp24.co.uk/content/news/story.aspx?brand=EDPOnline&category=News&tBrand=EDPOnline&t
Category=news&itemid=NOED09%20Apr%202008%2008%3A44%3A45%3A043

Foto: Eastern Daily Press

  • Liknande artiklar: