Nu har fyra svenskar köpt sig en rymdresa - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Nu har fyra svenskar köpt sig en rymdresa

SpaceShipTwo - som kommer att ta minst fyra svenskar ut i rymdenTill den ständigt ökande skaran av rymdturister hos Virgin Galactic har nu antalet svenskar ökat till fyra. Det totala antalet är nu uppe i över 300, och man räknar med att de första ska komma iväg runt 2010 från Virgin Galactics bas i Mojaveöknen, Spaceport America. Vilken turordning som svenskarna har är dock ännu inte känt. 

Under sitt besök i Sverige avslöjade Richard Branson lite mer kring svenskar som har beställt en biljett för en rymdresa ut i rymden med Virgin Galactic. Från den sedan tidigare kända Bengt Söderqvist har nu fler svanskar anslutit sig till skaran av rymdturister. Nu är de fyra till antalet. Två av de andra svenskarna är bosatta i Sverige och en i Wien, men för övrigt vill de förbli anonyma.

Men antalet svenskar lär nog bli fler med tiden, inklusive undertecknad. Det beror dels på att många väntar på att priset ska komma ner till en lägre nivå, och dels på att vi här i Sverige ligger i framkanten när det gäller att etablera en rymdhamn där privata rymdfärder kan utgå från i form av Spaceport Sweden i Kiruna.

– Jag planerar att om ett par år använda Esrange i Kiruna för mitt rymdturismföretag Virgin Galactic. Alla människor vill ut i rymden. Kan vi bara garantera dem en returbiljett och kan vi får ner priset lite, så tror jag att det kommer att bli en succé.

Inom 2-3 år planerar man att kunna skicka upp rymdresenärer från Spaceport Sweden i Kiruna.

Källa: http://www.expressen.se/kronikorer/ceciliahagen/1.1362778/jag-larde-mig-att-inte-grata
Bild: Virgin Galactic

  • Liknande artiklar: