Pigge Werkelin blir den första gotlänningen i rymden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Pigge Werkelin blir den första gotlänningen i rymden

Pigge Werkelin blir den första gotlänningen i rymdenVideosekvensFöretagaren Pigge Werkelin kan bli den första gotlänningen i rymden, och han blir även en av de första svenska rymdturisterna. Han köpte en resa til rymden med Virgin Galactic den 7 juli 2011. Planen är att lyfta från en ännu obestämd rymdbas någon gång under 2012, troligtvis Spaceport America.


I dagarna åker Pigge till New Mexico för att träffa chefstekniker, piloter, ingenjörer och konstruktörer för projektet. Där får han också bekanta sig med rymdfarkosten och kanske även träffa Richard Branson.

– Det känns väldigt spännande och skall bli grymt intressant. Inte minst att få möta alla andra ca 350 personer till som köpt sin resa, skriver Pigge på sin blogg.

Hur känns det att kunna bli förste gotlänning i rymden?

– Jag tycker att det är väldigt kul att uppfylla mina drömmar. Det man drömmer om tycker jag att man ska genomföra. Jag har varit intresserad av flyg, motorer, äventyr och upplevelser i hela mitt liv och nu uppkom den här möjligheten.

Resan kommer att kosta 200 000 dollar. Var det svårt att övertyga familjen om den här posten i hushållsbudgeten?

– Det går inte på min egen budget, som tur är. Jag har sponsorer.

Vilka vill han dock inte gå in på.

Kommer du verkligen att komma iväg inom ett år?

– Virgin Galactic har ju löst de tekniska problemen och skulle kunna genomföra det redan i dag, men de har inte fått tillstånd av de amerikanska myndigheterna än. De tror att de får tillstånden inom ett år. Men det kan ju ta två eller tre år också. Jag hade vår svenske astronaut Christer Fuglesang på besök härom dagen och han misstänkte att det kunde ta längre tid än så.

Rymdresan är en självuppfyllande dröm för Pigge Werkelin men i vinter ska han också med familjen bo en vecka på ett barnhem och sedan skänka 100.000 kronor till verksamheten, så han uppfyller även andras drömmar.

Han blev känd i Sverige som symbol för den stora sorg som flodvågskatastrofen i Thailand annandag jul 2004 orsakade mängder av människor. Han miste sin hustru Ulrika och sina två barn Charlie och Max.

Vem tror du blir den första ölänningen som åker upp i rymden?

Källa: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7005815
Foto: http://www.facebook.com/pages/Upplevelsepresentse/6567973596

 

  • Liknande artiklar: