Supermodell åker ut i rymden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Supermodell åker ut i rymden

Supermodell åker ut i rymdenSupermodellen Doutzen Kroes, 26, har bokat in sig på en resa ombord XCORs suborbitala rymdfarkost Lynx när den någon gång under 2014 kommer att lyfta från den karibiska ön Curacao. Hon kommer därmed att bli en av de första passagerarna som kommer att flyga med det holländska bolaget Space Expedition Curacao (SXC).


Hon är en av de femton så kallade "Founder Astronauts", som SXC avslöjade den 12 april under en presskonferens vid National Aerospace Laboratory i Amsterdam.

– Mitt arbete har bokstavligen tagit mig till mest fantastiska platserna på jorden. Men tydligen är inget så vackert som att se jorden utifrån rymden. Alla astronauter som har sett detta har alla sagt att det har förändrat deras liv. Själv kan jag knappt bärga mig innan jag får åka upp, säger Doutzen Kroes.

Doutzen är också ambassadör för Dance4Life, som är en ideell organisation som bekämpar AIDS och HIV bland unga människor. SXC har donerat en extra biljett till Dance4Life och kommer att auktioneras ut den 2 juli. Hon kommer att få sällskap av Erica Terpstra, en före detta holländsk frisimmare och numera medlem i det holländska parlamentet, samt den lyckliga vinnaren av en biljett som auktioneras ut.

Vem tror du blir den första svenska modellen som ger sig ut i rymden?

Källa: http://www.contactmusic.com/news.nsf/story/doutzen-kroes-to-travel-to-space_1212571
Foto: Nathaniel Goldberg

  • Liknande artiklar: