Virgin Galactic söker japanska rymdresenärer - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Virgin Galactic söker japanska rymdresenärer

Stephen Attenborough håller presskonferens i TokyoAtt åka jorden runt tillhör det förgågna. Idag siktar den trendiga resenärer lite högre. Mot en resa ut i rymden. Detta var bakgrunden till att Virgin Galactics kommersiella chef, Stephen Attenborough, i torsdags höll en presskonferens i Tokyo. 

Virgin Galactic som försöker att bli världens första företag att erbjuda kommersiella resor ut i rymden försökte under presskonferensen att få japaner att skriva på för företagets planerade suborbitala rymdturismprogram. Om går som det är tänk kommer de första resenärerna att kunna lyfta från USA så tidigt som 2010, under förutsättning att man är helt tillfreds med säkerheten för passagerarna och rymdfarkosten.

Företaget har redan fått in reservationer från 10 japaner. En av dem är Kozo Hiramatsu, tidigare vd för internetbolaget Livedoor Holdings Co.

Under de första tio åren hoppas Virgin Galactic på att kunna skicka 50.000 turister ut i rymden och förhoppningsvis samtidigt att sänka priset till en fjärdedel av priset, cirka 350.000 kronor.

Källa: http://search.japantimes.co.jp/rss/nb20080912a5.html
Foto: Takahiro Fukada

  • Liknande artiklar: