Virgin Galactics rymdresor populära bland nya zeeländare - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Virgin Galactics rymdresor populära bland nya zeeländare

Virgin Galactics rymdresor populära bland nya zeeländareEnligt Virgin Galactic är de från New Zealand de vanligaste resenärerna som har köpt en biljett om man räknar per capita. Hittills har sju stycken personer lagt upp de 200.000 dollar en resa kostar och bland dom är tre bland de 100 första, dvs de som kallas för "The Founders"

Totalt har ungefär 330 personer världen över köpt en biljett. För pengarna får rymdresenärerna tre dagars träning med träning i centrifug och olika fystester och naturligtvis en rymdresa som varar i fyra timmar med omkring fyra till fem minuters tyngdlöshet.

Virgin Galactic har beställt fem rymdskepp och tre bärflygplan som ska levereras över en två till tre årsperiod. Under de fem första åren med rymdflygningar planerar Virgin Galactic att ta 500 personer på en resa ut i rymden, och omkring 1000 året därpå. Till en början kostar biljetten en hel del men priset kommer med största sannolikhet att sjunka med tiden när kostnaden för utvecklingen går ner och när konkurrensen ökar.

Uttryckt i antal sålda biljetter per kapita ligger alltså Nya Zeeland i topp, med Irland, Danmark och Sverige strax därefter. Men om man däremot räknar till faktiska antal biljetter är de flesta sålda i USA, följt av Storbritannien, Japan, Ryssland, Australien och Kanada.

Källa: http://www.stuff.co.nz/business/3366273/Kiwis-lining-up-to-be-on-Virgin-space-flight
Foto: Kent Blechynden / The Dominion Post

  • Liknande artiklar: