Bli rymdambassadör med chans på att få åka ut i rymden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Bli rymdambassadör med chans på att få åka ut i rymden

Virgin Galactics SpaceShipTwo i ZeroGHar du en passion för rymden? Skulle du vilja dela med dig av din entusiasm med andra? Den oberoende gräsrotsorganisationen, National Space Society, har tillsammans med Virgin Galactic lanserat ett program för att hitta rymdambassadörer över hela världen. För en av dessa rymdambassadörer innebär det också en resa med Virgin Galactics SpaceShipTwo. 

Rymdambassadörerna kommer att få lära sig att framföra en inspirerande presentation för att visa på vilken betydelse forskning och arbete i rymden har i människans vardag, speciellt i skolor. Vem som helst kan bli en rymdambassadör. Det enda som krävs är att man har en passion för rymden och förmågan att vidareförmedla den till andra. I synnerhet uppmuntras lärare och konstnärer att ansöka. Naturligtvis kommer jag själv att ansöka. Intresserade kan ansöka på www.SpaceAmbassadors.com för mer information.

– Vi år mycket glada över att stödja NSS Space Ambassadors program eftersom vi helhjärtat tror på vikten av att överföra den passion som finns för att forska och upptäcka nya saker i rymden, till den stora nytta det kommer därav för att lösa olika praktiska problem på Jorden,  säger Will Whitehorn, vd för Virgin Galactic.

Mer detaljer kring NSS Space Ambassadors Program, inklusive urvalsprocessen, kommer att offentliggöras senare i år.

Källa: http://www.nss.org/news/releases/pr20080529.html
Bild: http://www.virgingalactic.com

  • Liknande artiklar: