Chokladätande flygvärdinna vann en rymdresa - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Chokladätande flygvärdinna vann en rymdresa

Mathilde Epron, fransk flygvärdinna vinner en resa ut i rymdenVideosekvens En fransk flygvärdinna kommer att bli en av Europas första turister i rymden efter att ha plockat upp omslagspappret till en chokladkaka ur en papperskorg. På insidan av den fanns nämligen det vinnande numret i en tävling arrangerad av Nestle där första priset är en flygresa ut i rymden.

Mathilde Epron, 32, berättar att hon köpte en Kit Kat chokladkaka vid sitt lokala snabbköp och visste att chokladtillverkaren lottade ut en rymdresa, men tänkte att "det bara är andra som vinner". Så när hon hade köpt sin chokladkaka slängde hon sonika pappret – och därmed vinsten – i papperskorgen. Men två timmar senare gick hon tillbaka och plockade upp pappret runt godbiten ur papperskorgen. Det var tur för henne. För på insidan av omslagspappret fann hon en kod – och nyckeln ut i rymden.

– För någon som arbetar med flygresor är det verkligen en dröm som blir sann, berättade hon för fransk radio.

Medger att hon är nervös

Många människor har engagerat sig i att hon har vunnit denna resa och berättar att hon har fått två olika reaktioner från folk.

– En är från de som säger att de aldrig skulle vilja åka ut i rymden och andra som säger att det är fantastiskt och att de alltid har drömt om att få åka ut i rymden, säger Mathilde Epron.

Samtidigt medger hon att hon nog ändå är lite nervös inför det hela.

– Det är fantastiskt men precis som att man är mycket nervös inför ett fallskärmshopp gör man det ändå eftersom spänningen övervinner rädslan, och detta är samma sak men ännu mer, säger Mathilde Epron.

Först en fyra dagars kurs, därefter förhoppningsvis en rymdresa

En taleskvinna för Nestle i Frankrike bekräftade att Epron hade vunnit priset på en resa ombord den fyrsitsiga rymdfarkosten Rocketplane XP som byggs av Rocketplane Global. Innan Mathilde Epron kan gå ombord kommer hon att få en fyra dagar lång astronautkurs i Oklahoma City I USA. Men resan kommer inte kunna ske förrän om ett par år.  Däruppe på 100 kilometers höjd ovanför jordytan kommer hon att få uppleva fem minuters viktlöshet. Dock finns det en klausul i tävlingen. Om rymdfarkosten inte är färdig att kunna ta emot passagerare 2011, kommer Nestle att betala ut ett ersättningspris på 233.000 dollar.

Videosekvens Videosekvens

För att se Penny Tweedies intervju med Mathilde Epron, se nedan.


Källa: http://www.reuters.com/article/oddlyEnoughNews/idUSN1641363920080717
Foto: Reuters Pictures

  • Liknande artiklar: