En såpa med astronauttema snart verklighet - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

En såpa med astronauttema snart verklighet

En såpa med astronauttema snart verklighetEn trio bestående av studenter från ISU Summer Session 2009 har gått ut med ett pressmeddelande kring sin planer om en TV-såpa där två personer vinner sitt livs resa – ombord en rysk Soyuz kapsel i omloppsbana kring jorden. Personer intresserade att delta i tävlingen kan anmäla sig från och med den 12 december och inspelningen av TV-såpan börjar i maj nästa år. Rymdturerna är planerade till 2011 och 2012.

TV programmet är en idé av Katherine Bennell, Campbell Pegg och Rogan Shimmin, forskarstuderande inom rymdindustrin och tre unga personer och väldigt passionerade över mänsklighetens drift att utforska solsystemet. Det var under 2009 när de gick på International Space University vid NASA Ames Research Center, som de tre hittade på och utvecklade idén för TV programmet STARWALKER. Omgivna av olika pionjärer och experter inom rymdområdet, och med de som förebilder, blev Katherine, Campbell och Rogan övertygade om att de skulle lyckas. Till största delen blev de inspirerade av en annan medstuderande, Soyeon Yi, och hennes erfarenheter som entusiasmerande stora delar av invånarna i Sydkorea. Från början byggde konceptet på att kopiera hennes erfarenheter och föra över det till den australiska marknaden, men skulle vara helt finansierad av media istället för av statliga medel. Det visade sig dock visade det sig att potentialen och omfattningen blev så stor att TV programmet istället blir global, och för att kunna ta emot kandidater från alla delar av världen.

Två tävlingar kommer att löpa parallellt – en för tvivlande från södra halvklotet och en för de som bor på det norra halvklotet, där varje tävling innehåller psykiska, fysiska och färdighets tester tillsammans med överlevnads träning, flygningar med små plan och andra tester. TV-såpan kulminerar i att två vinnare får åka med en Soyuz rymkapsel i en omloppsbana kring jorden som fullvärdiga astronauter.  En stor del av TV programmet kommer att fokusera på att j "Tope Gear" stil, visa upp olika rymdorganisationers inrättningar, vad man har åstadkommit och vilka större projekt som är igång just nu, för att väcka upp intresset hos allmänheten. I STARWALKER kommer också att en del kändisar att delta, bland annat den berömda fysikern Stephen Hawkin.

Källa: http://www.parabolicarc.com/2009/11/23/astronaut-reality-series-set/
Bild: STARWALKER Show

  • Liknande artiklar: