Hon vann en rymdresa men funderar på att byta ut vinsten - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Hon vann en rymdresa men funderar på att byta ut vinsten

Hon vann en rymdresa men funderar på att byta ut vinstenLjud Emma Morris, en 27 år gammal författare från Melbourne, Australien, skrek av glädje när hon fick reda på att blev den lyckliga vinnaren av 25 miljoner Velocity Points i en tävling anordnad av det australiska flygbolaget Virgin Blue. Denna vinst kan hon lösa in mot en rymdresa med Virgin Galactic, men hon är inte säker på att detta är den vinst hon vill ha, eftersom hon lika gärna kan välja något annat för de poäng hon vunnit, till exempel lyxshopping.

Bland miljontals deltagare som hade tjänat in poäng från Virgin Blue eller Virgin Mobile under den tid kampanjen pågick blev Emma slumpmässigt utvald. Hon blev erbjuden rymdresan när Richard Branson ringde henne från sin ö i Karibiska havet för att berätta att hon vunnit tävlingen.

– Skulle du vilja åka ut i rymden? frågade han.

Hennes svar på den frågan blev:

– Det har aldrig någon frågat mig förut, men det är mycket möjligt. Detta är helt surrealistisk, svarade Emma Morris kort.

Den största utmaningen för Emma är nu att bestämma sig vilken av de fyra vinsterna hon vill spendera sina 25 miljoner poäng på. Det blir antingen en rymdresa med Virgin Galactic och två tur och retur biljetter till Los Angeles, eller två sportbilar av märket Alfa Romeo plus bränsle för 5000 dollar och 10.000 dollar kontant, eller den ultimata shoppingresan till ett värde av 170.000 dollar, eller en lyxsemester till ett värde av 100.000 dollar plus 50.000 dollar kontant.

– Jag har aldrig vunnit något så här stort och jag inte fatta att det har hänt mig eller att jag överhuvudtaget har vunnit något av alla dessa priser, säger Emma Morris.

Du kan höra inspelningen av telefonsamtalet mellan Emma och Richard här, men var beredd på riktigt höga glädjeyttringar.

För att hjälpa Emma i hennes beslut har hennes vänner satt upp en Facebook grupp "Will Emma Go to Space?". Hon har fram till den 8 september på sig att bestämma sig. Om Emma väljer rymdresan blir hon den första kvinnan från delstaten Victoria i Australien som åker ut i rymden. Tidigare har 16 andra australiensare köpt sig en biljett för att åka ut i rymden med Virgin Galactic, däribland Brett Godfrey, vd för Virgin Blue.

Källa: http://www.virginblue.com.au/AboutUs/Media/NewsandPressReleases/P_009839.htm
Bild: Velocity Rewards

  • Liknande artiklar: