Koreanskt varuhus ger bort en rymdturismresa - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Koreanskt varuhus ger bort en rymdturismresa

Koreanskt varuhus ger bort en rymdturismresaVaruhuset Lotte Department Store meddelar att man kommer att dela ut en tre timmars lång rymdresa som ett pris till en kund via ett lotteri som går av stapeln för att fira företagets 30-års jubileum i november. Detta är första gången som ett koreanskt företag ger bort en gratis rymdresa.

Vinnaren av priset som är värt motsvarande drygt 250.000 dollar, kommer förutom en plats ombord ett kommersiellt rymdskepp även att få tre månaders träning. Enligt varuhusets talesman kommer resan att äga rum någon gång under andra halvan av nästa år.

– Rymdturism operatören har ännu inte blivit utvald. Det enda jag kan säga är att det är ingen koreansk, säger varuhusets talesman.

Om vinnaren trots det fantastiska priset inte vill göra en rymdresa, kan priset bytas ut mot en 108 dagar lång jorden runt resa. Den resan kommer i så fall att utgå från Miami och sluta i London.

Källa: http://www.koreaherald.co.kr/NEWKHSITE/data/html_dir/2009/10/21/200910210034.asp
Foto: Lotte Department Store

  • Liknande artiklar: