Student från Indien vinner en resa ut i rymden - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Student från Indien vinner en resa ut i rymden

Hardik GajjarVideo Hardik Gajjar, en 21-årig naturvetenskapsstuderande från Ahmedabad vann i dagarna "Bindaas Go to Space Contest" i indisk television. Därmed kan han också bli den första indiska rymdturisten. 

Gratulationerna har strömmat in sedan det blev känt att Hardik Gajjar vann en tävling i den indiska TV kanalen UTV, där första priset var en resa ut i rymden. Tävlingsmomenten bestod i sång, dans, humor och i att imitera. Han har vid ett flertal tidigare tillfällen vunnit en rad tävlingar där han har använts sig av dessa grenar, men detta är utan tvekan något som han i sin vildaste fantasi inte kunde kunna tänka sig. Men att vinna tävlingen var inte lätt. Sju finallister från hela landet gjorde upp om det åtråvärda priset, men en efter en föll ut tills Hardik Gajjar stod ensam kvar.

– Ärligt talat så var jag lockad av priserna på klockor och iPods. Jag tänkte att om jag inte kunde vinna rymdbiljetten, så kunde jag åtminstone vinna en iPod.

Åker med Rocketplane

Hardik, som formellt kommer att utses som vinnare på söndag, kommer att få genomgå astronautträning hos NASA. Han kommer att åka med Rocketplane Kistler och deras farkost Rocketplane XP. Tidpunkten är satt till nästa år, men det återstår att se eftersom farkosten i dagsläget ännu inte är färdig. Frågan är också om träningen vid NASA är i fara då NASA så sent som i oktober förra året, sa upp sitt samarbete med Rocketplane Kistler. Troligast är att resan kommer att ske tidigast nästa decennium och då förmodligen efter det att Virgin Galactic och deras SpaceShipTwo har börjat föra turister ut i rymden.

På frågan i de inledande omgångarna av tävlingen om varför han vill åka ut i rymden svarade Hardik.

– Jag sa att jag ville åka därför att jag vill veta hur man i rymden svarar på naturens lockrop.

– Jag saknar ord för att beskriva hur det känns nu, men kanske mitt ansiktsuttryck kan, tillade Hardik.

Och familjen är lika överlyckliga.

– Vi är alla uppjagade och glada. Det är fantastiskt att han ska få åka ut i rymden, sa Hardiks syster Amita.

Kanske inte den första indiska rymdturisten

Som om inte inte problemen med Rocketplane Kistler är nog, så är det inte säkert att Hardik Gajjar ens blir den första indiska rymdturisten. I augusti förra året gick Santhosh George ut med att han hade bokat sin resa hos Virgin Galactic redan under 2004. Han berättade också att han är nummer 38 i den exklusiva skara människor som kallas "The Founders", dvs de 100 första betalande rymdresenärerna.

Video Videosekvens

För att se en videosekvens där man kan se en intervju med Hardik Gajjar, se filmen nedan.Källa: http://www.ibnlive.com/news/meet-the-first-indian-space-tourist/56224-3.html
Foto: IBN Live

  • Liknande artiklar: