XCOR Aerospace tillkännager den första vinnaren av en rymdresa med Lynx - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

XCOR Aerospace tillkännager den första vinnaren av en rymdresa med Lynx

XCOR Aerospace tillkännager den första vinnaren av en rymdresa med LynxFör ett par dagar sedan meddelade XCOR Aerospace vinnaren av en resa ombord deras rymdskepp Lynx. tordas announced the grand prize winner of a trip aboard the Lynx Mark I suborbital launch vehicle.  Den operativa chefen vid XCOR, Andrew Nelson, tillkännagav detta vid Spacecraft Technology Expot (STE) i Los Angeles.

– För omkring två månader sedan var vid ett event som kallas Next-Generation Suborbital Researchers Conference, där vi tillsammans med Southwest Research Institute (SwRI) skänkte bort en suborbital rymdresa. Vi hade en vinnare, och vi hade en reserv. Olyckligtvis kunde vinnaren inte ta emot priset. Därför blev vår reserv, Jennifer Brisco, den officiella vinnaren av priset, berättade Andrew Nelson. 

Jennifer, som kommer från San Francisco fick då flygas in till expor i Los Angeles för att ta emot priset. Hon visste dock inte att hon hade vunnit förrän stod där och tog emot priset.

– Det har varit livsmål att kunna åke på en suborbital rymdresa. Detta är som en dröm, jag är helt förstummad, sa Jennifer.

Jennifer är en rymdentusiast och kommer att få åka med ombord Lynx som en suborbital forskare efter att hon har genomgått ett tredagars träningsprogram och under förutsättning att hon får ett OK efter de medicinska testerna.

– XCOR fortsätter arbetet med att får ner kostnaderna och få bort så många hinder som möjligt i samband med kommersiella rymdresor, anmärkte Andrew. Återanvändbara farkoster såsom Lynx kommer att gå i bräschen för en helt ny era av tillgänglighet till rymden, genom att erbjuda prisvärda och säkra resor till rymden. Vi ser fram emot att stå i första ledet av denna revolution för en prisvärd tillgänglighet av kosmos.

Källa: http://xcor.com/press-releases/2012/12-05-16_XCOR_Announces_Lynx_Suborbital_Flight_Winner.html
Foto: XCOR Aerospace
 

  • Liknande artiklar: