Möt några fantastiska personer som skapar rymdfarkoster åt Virgin Galactic - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Möt några fantastiska personer som skapar rymdfarkoster åt Virgin Galactic

Möt några fantastiska personer som skapar rymdfarkoster åt Virgin GalacticDet krävs hårt arbete för att skapa denna nya rymdindustri. Virgin Galactic är fullt med begåvade och passionerade människor från hela världen som bryter upp från sina stabila livs- och familjeförhållanden för att tillsammans med hundratals andra flytta till Mojave i Kalifornien. Här är några av dem.

Från vänster räknat i bilden finns David Rawley som arbetar som mekanikkonstruktör. Han bor nu i Mojave men kommer ursprungligen från Wichita i Kansas. Hans huvuduppgift ligger i att konstruera viktiga strukturkomponenter, som vingdelar till den andra SpaceShipTwo. På fritiden är han aktiv med att bygga upp samhället kring Mojave.

Till höger står Kim Chesterfield, även hon ingenjör, och spelar en viktig roll i utvecklingen av raketmotorn till SpaceShipTwo. Hon har studerat till industriingenjör vid University of Illinois och flyttade till Kalifornien för att designa bränslesystem för jetmotorer. Första gången hon tittade upp mot stjärnorna var hos sin mormor och morfars farm, då hon och hennes pappa rakande satelliter under klara nätter. Håller också på med att ta flygcertifikat och hon är även en ivrig motorcykelentusiast.

I mitten sitter James Flynn, som arbetar som flygingenjör, och kommer närmast från NASA Dryden, i närheten av NASA-centret vid Edwards militärflygbas i Kalifornien. Han är också en pilot som har mycket passion för flygning och rymden. För närvarande ligger hans fokus ta fram flygelektroniken för SpaceShipTwo och WhiteKnightTwo. Han arbetar mycket nära Virgin Galactics utvecklingspartner Scaled Composites.

Melissa Vannoy, som inte finns med på bilden, arbetar som flygtestingenjör. Hennes arbetsuppgifter ligger i instrumenteringen och stresstestning av vingarna. Hon är också denna första kvinnliga anställda på Virgin Galactic som fick flyga med WhiteKnightTwo under en av dess testflygningar.

Vill du vara en av de som jobbar på Virgin Galactic finns det flera tjänster utlysts på Virgin Galactics webbplats.

Källa: http://www.virgin.com/richard-branson/blog/incredible-people-creating-a-new-industry
Foto: Virgin Galactic 

  • Liknande artiklar: