Obemannad rymdfarkost för rymdturister - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Obemannad rymdfarkost för rymdturister

Obemannad rymdfarkost för rymdturisterI en framtid med permanenta rymdstationer för rekreationer kommer det att finnas ett stort behov för transport av resenärer till och ifrån rymdstationerna. En konceptfarkost kallad Air XLDronV, som till skillnad från alla andra rymdfarkoster som håller på att tas fram för rymdturism, är helt obemannad.

Bakom farkosten står den spanska designern Oscar Viñals menar att det är viktigt att utforma rymdfarkosten på ett sådant sätt att resenärerna får ut så mycket som möjligt av sin rymdvistelse.

Det finns inte mycket detaljer kring konceptet, men rymdfarkosten är tänkt att kunna ta 5 till 7 passagerare. XLDronV stiger till drygt 10 kilometers höjd innan den släpper loss den separata rymdfarkosten Zeoro Gravity, som med hjälp av raketmotorer sen tar sig ut i rymden. XLDronV själv drivs fram med 3 stycken mycket kraftfulla diagonalfläktar kopplade till jetmotorer. Det finns många likheterna med Virgin Galactics WhiteKnightTwo och SpaceShipTwo.Vad tror du, kommer Oscar Viñals koncept att bli verklighet?

Källa: http://www.tuvie.com/air-xldronv-space-tourism-aircraft-by-oscar-vinals/
Bilder: Oscar Viñals

  • Liknande artiklar: