Textilhögskolan i rymden - Rymdturism.se

Textilhögskolan i rymden

Textilhögskolan i rymden

Den 16 januari presenterar studenter från Textilhögskolan vid Högskolan i Borås nytänkande design för rymdfärd i samarbete med Spaceport Sweden. På plats är äventyrerskan Renata Chlumska. Målet med projektet är att bidra till rymdturism i Kiruna.

Studenterna, som går utbildningen Textil Produktutveckling och Entreprenörskap, presenterar elva färdiga projekt i form av nyskapande utstyrslar – och det handlar inte bara om rymdoveraller. Deltar gör även äventyrerskan Renata Chlumska (från 13.00), som varit ambassadör för Spaceport Sweden.

– Vi har presentationer i vår stora hörsal under hela dagen den 16 januari, med avslut ca 14:40. Från 15.30 blir det sedan mingel och modevisning i Galleriet, berättar Stig Nilsson, utbildningsledare vid Textilhögskolan och fortsätter:

– Framtidens möjligheter för rymdfärder bäddar för en tänkt konsumtion som tar sig nya uttryck. Det är där Textilhögskolan kommer in i form av studenterna i utbildningen Textil Produktutveckling och Entreprenörskap (TPU). Vi har utforskat det textila uttrycket i samband med rymdfärden och presenterar nu elva färdiga projekt.

Välkommen på presentation, mingel och modevisning 
Plats: Textilhögskolan, Borås 
Tid: Torsdag 16 januari – presentationer i stora hörsalen 8.00-14.40 
Mingel och modevisning i Galleriet från 15.30

Fakta: 
Bakgrunden är ett projekt som Textilhögskolan och Spaceport Sweden har startat. Spaceport Sweden ägs av statens riskkapitalbolag – Inlandsinnovation och investmentbolaget Norrskenet. Affärsidén är att utveckla upplevelseindustrin i Norrland med Kiruna som centrum, där det redan finns ett etablerat vildmarksliv samt Ishotellet och Esrange. I sammarbete mellan Angella Mckey, Renata Chlumska AB och Spaceport Sweden AB och Smart Textiles görs en prototyp till en kombinerad tränings- och rymdreseklädsel. Målsättningen är att konceptet ska ligga till grund för vidare kommersialisering.

Kontakt: 
Stig Nilsson, utbildningsledare, stig.nilsson@hb.se mobil: 070-191 48 09

Läs mer om Renata Chlumskas samarbete med Textilhögskolan.

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/hogskolan_i_boras/pressreleases/textilhoegskolan-i-rymden-949132

  • Liknande artiklar: