Virgin Galactic genomförde lyckade tester med raketmotorn till SpaceShipTwo - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Virgin Galactic genomförde lyckade tester med raketmotorn till SpaceShipTwo

SpaceShipTwo testar sin raketmotorVirgin Galactics Rocket Motor Two (RM2) som är framtagen för deras suborbitala rymdskepp SpaceShipTwo har genomfört ett par lyckade tester. När SpaceShip nu är färdig till 75%, planerar Virgin Galactic att göra sina första testflygningar innan årets slut.

– Det finns ett pågående program för RM2 där vi använder samma snabba utvecklingsprocess som på WhiteKnightTwo och den slutliga konstruktionen av SpaceShipTwo, men mer än det säger vi inte, berättade Will Whitehorn, vd för Virgin Galactic till tidningen Flight International.

Whitehorn undanbad sig dock att ge några fler detaljer.

– Vi ger inte ut några detaljer kring detta, med tanke på potentiella konkurrenter, mer än det som redan sägs i våra nyhetsbrev, fortsatte Will Whitehorn.

Burt Rutan, grundare av Scaled Composites och konstruktör av SpaceShipTwo, sa dock i juli förra året att man hade testat ett fast bränsle baserat på paraffin och asfaltblandning.

Spacedev hjälper Scaled Composites

Spacedev, som är baserat i Kalifornien, har blivit kontrakterat av Scaled Composites för att hjälpa till med utvecklingen av RM2. I det senaste nyhetsbrevet 2008 från "The Lurio Report"  nämnde Spacedev att de har genomfört ett par tester med lustgas, men Spacedev har inte konfirmerat detta.

Spekulationer har dock ägt rum kring huruvida RM2 och dess bränsle ger tillräckligt med kraft för att kunna skicka upp SpaceShipTwo med två piloter och sex passagerare i rymden.

Om SpaceShipTwos testflygnings program kommer att efterlikna det som SpaceShipOne hade, kommer den först att lyftas upp av sitt bärflygplan WhiteKnightTwo, och sedan släppt så att den kan glidflyga tillbaka till landningsbanan. Därefter kommer den att skjutas upp tillsammans med WhiteKnightTwo, men denna gången för att testa raketmotorerna, och slutligen kommer SpaceShipTwo att göra sin första resa ut i rymden. Virgin Galactic siktar in sig på att den första kommersiella flygingen kommer att äga rum under senare delen av 2010 eller i början av 2011.

Källa: http://www.flightglobal.com/articles/2009/01/22/321470/virgin-galactics-spaceshiptwo-has-rocket-motor-test.html
Bild: Virgin Galactic

  • Liknande artiklar: