WhiteKnightTwo har fått hål på sina spoilers - Rymdturism.se

Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /var/www/rymdturism.se/public_html/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

WhiteKnightTwo har fått hål på sina spoilers

WhiteKnightTwo har fått hål på sina spoilersScaled Composites har lagt till ett par hål på de innersta spoilers på protypen av Virgin Galactics moderskepp Eve. Under den 20:e testlygningen, som varade i 4 timmar gjorde bärflygplanet ett antal nedslitningar i brant vinkel under en sekvens av snabba markkänningsmanövrar.

Scaled Composites och Virgin Galactic har avstått att förklara varför man har lagt till dessa hål, men dessa modifieringar lär resultera i ett minskat luftmotstånd. Det enda man säger är att dessa förändringar är naturliga steg i en förberedelse för att WhiteKnightTwo ska kunna ta SpaceShipTwo med sig, vilket kommer att ske tidigt under 2010.

De är också de senaste i raden av förändringar som har gjorts på WhiteKnightTwos skrov detta år. Tidigare år gjorde man en ändring som innebar att man fick bygga ut styrsystemet. Scaled Composites chefsdesigner förklarade att det berodde på att WhiteKnightTwo tidigare hade haft ett instabilt styrroder.

Senast moderskeppet gjorde en testflygning var den 1 augusti i samband med hemfärden från flyguppvisningen EAA AirVenture i Oshkosh, Wisconsin. Det är ett 10 veckor långt uppehåll som är det längsta uppehållet sedan jungfrufärden den 21 december 2008.

Källa: http://www.flightglobal.com/articles/2009/10/22/333823/pictures-whiteknight-twos-spoilers-get-holes.html
Foto: Flightgloabal

  • Liknande artiklar: